Αθήνα   31.01.2023

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε το  Επίσημο Ναυτιλιακό Forum  που διοργάνωσε η  Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών – Andros Maritime Association,

γιορτάζοντας εννιά  (9) χρόνια από την ίδρυσή του, στην Αθήνα την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην οδό Ρηγίλλης 1.

Η διεξαγωγή έγινε στην αγγλική γλώσσα και οι θεματικές ενότητες του forum έφεραν τους διακριτικούς τίτλους:

MARKET- COMMERCIAL ASPECTS

EU – ETS MATTERS

—–

Στη συζήτηση του πάνελ που ακολούθησε συμμετείχαν οι κ.κ:

Γιάννης Κοκαράκης, (Director Technical Business Development, Bureau Veritas S.A)

Ιωάννης Ψαρρός, (Chief Commercial Officer And Deputy Ceo at The Signal Group)

Κωνσταντίνος Σημαντήρας (Deputy Chief Investment Officer at Star Bulk Carriers Corp.)

Alex Σβολάκης, (General Manager Of Pool Management , Hafnia)

Πάνος Ζαχαριάδης (Technical Director at Atlantic Bulk Carriers Management Ltd)

Τα πάνελ των ομιλητών συντόνισε ο  κύριος Βασίλης Μουγής, Joint Managing Director, Doric Shipbrokers S.A., μέλος Α.Μ.Α

ΠΑΝΕΛ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΜΠΟΥΡΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Μ.Α), ΜΟΥΓΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( ΜΕΛΟΣ ΑΜΑ, DORIC SHIPBROKERS S.A.), ΓΙAΝΝΗΣ ΚΟΚΑΡAΚΗΣ, (BUREAU VERITAS S.A),   ΠAΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙAΔΗΣ (ATLANTIC BULK CARRIERS MANAGEMENT LTD), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ (STAR BULK CARRIERS CORP.), ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΟΣ, (SIGNAL GROUP), ALEX ΣΒΟΛAΚΗΣ, (HAFNIA POOL)

Την εκδήλωση τίμησαν: η κα. Μονογυιού Κατερίνα – Βουλευτής Κυκλάδων, ο κ. Γεώργιος Πατέρας -Αντιπρόεδρος Contships Management Inc. – Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος  αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού – Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Μάλλιαρης, o  Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Θεοχάρης Γ. Ιωάννης – Λιμενάρχης Άνδρου, ο κ. Σουσούδης Θεοδόσης – Δήμαρχος Άνδρου , πλοιοκτήτες και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ), ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ –(CONTSHIPS MANAGEMENT INC. /ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ASOFIN MANAGMENT A.E.), ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, (ATTICA GROUP), ΣΥΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Μ.Α – SUNBERRY OCEANS LTD.) ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ (POLEMBROS SHIPPING),  ΧΕΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (TARGET MARINE S.A.), ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ ΜΑΚΗΣ ( SEAHAWK MARITIME S.A.), ΜΟΥΓΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( DORIC SHIPBROKERS S.A.)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών:

BUREAU VERITAS S.A.

FOTINAKIS ENGINEERING STUDIES / SHIP BUILDINGS  & SHIP REPAIRS

COLUMBIA SHIP MANAGEMENT

CHUGOKU  MARINE PAINTS  (CMP) HELLAS S.A.

CHARTWELL MARITIME S.A.

KOUROS  S.A.   International Signage Solutions

Υποστηρικτής Επικοινωνίας

ANDRIAKI PRESS

Andros Maritime Association’s Event (celebrating nine  (9) years since its foundation) was completed with great success

in Athens on Wednesday, January 31st, 2024, at the Armed Forces Officers Club, 1 Rigillis Street.

The event was held in English and the subjects of the forum had distinctive titles as per below:

MARKET-COMMERCIAL ASPECTS

EU – ETS MATTERS

—–

The following  participated on a very enlighting Panel discussion:

Yannis Kokarakis, (Director Technical Business Development, Bureau Veritas S.A)

Ioannis Psarros, (Chief Commercial Officer And Deputy CEO at The Signal Group)

Konstantinos Simantiras (Deputy Chief Investment Officer at Star Bulk Carriers Corp.)

Alex Svolakis, (General Manager Of Pool Management, Hafnia)

Panos Zachariadis (Technical Director at Atlantic Bulk Carriers Management Ltd)

The speakers’ panels were moderated by Mr. Vasilis Mouyis ( Joint Managing Director, Doric Shipbrokers S.A., A.M.A. Board member)

PANEL: GEORGIOS SYMPOURAS (PRESIDENT OF AMA), JOHN KOKARAKIS (BUREAU VERITAS),  PANOS ZACHARIADIS (ATLANTIC BULK CARRIERS MANAGEMENT LTD), MOUYIS VASILIS ( DORIC SHIPBROKERS S.A.), CONSTANTINOS SIMANTIRAS (STAR BULK CARRIERS CORP), IOANNIS PSARROS, (SIGNAL GROUP), ALEX SVOLAKIS, (HAFNIA POOL)

Honored by the presence of Ms. Katerina Monogiou – Member of Hellenic Parliament, Mr. Georgios Pateras – Vice President of Contships Management Inc. – President of the Hellenic Chamber of Shipping, Commander Konstantinos Malliaris- representative obo Chief of Hellenic Navy, Captain Theoharis G. Ioannis – Harbor Master of Andros, Mr. Sousoudis Theodosis – Mayor of Andros, Shipowners, Executives of shipping companies, etc.

KATERINA MONOGYIOU (MLA OF KYCLADES), GEORGIOS PATERAS –(CONTSHIPS MANAGEMENT INC. / CHAIRMAN OF THE CHAMBER OF MARINES OF GREECE

MEMBERS OF THE BOARD OF DIRECTORS: MICHALIS GIALOURIS (ASOFIN MANAGEMENT A.E.), KOULOUBIS STAMATIS, (ATTICA GROUP), GEORGIOS SYMPOURAS (Chairman of A.M.A. – SUNBERRY OCEANS LTD.) MARKOUIZOU ARIADNI (POLEMBROS SHIPPING), HELIOTIS DIMITRIS (TARGET MARINE S.A.), KOURTESIS MAKIS (SEAHAWK MARITIME S.A.), MOUYIS VASILIS (DORIC SHIPBROKERS S.A.)

The event was held with the sponsorship of the following companies:

BUREAU VERITAS S.A.

FOTINAKIS ENGINEERING STUDIES / SHIP BUILDINGS & SHIP REPAIRS

COLUMBIA SHIP MANAGEMENT

CHUGOKU MARINE PAINTS (CMP) HELLAS S.A.

CHARTWELL MARITIME S.A.

KOUROS S.A. International Signage Solutions